Norsk nettbutikk - Lager i Norge - Tilstedeværelse i Korea - Fraktfritt over 700kr - Alltid gratis vareprøver!

Koreansk hudpleie

De siste årene har koreanske hudpleieprodukter blitt en stor del av hudpleieindustrien i hele verden. Det startet sakte med noen få produkter til å bli en hel rutine med 10 og 10 ulike produkter.

Gå til produkter

Ønsker du å vite mer om koreansk hudpleie? Få detaljerte beskrivelser av både rutiner og produkter hos Gwang.no. Her finner du alt du trenger for å få en komplett hudpleierutine for en sunn og glødende hud!

Historien bak K-beauty

Tradisjonen med koreansk hudpleie og sminke, også kalt K-beauty, går langt tilbake i tid. Bruken av kosmetikk går helt tilbake til tiden med Koreas tre kongedømmer, og denne perioden varte fra 57 år f.kr til år 668

På denne tiden ble produktene laget av kremer som kom fra planter, som mungbønne. Dette er en bønne som egnet seg svært godt til hudpleie fordi den inneholder saponiner som renser huden. I denne perioden brukte de det de hadde, det de hadde rundt seg, og selv i dag er disse ingrediensene brukt i en rekke kosmetikk produkter. 

Også hårolje har eksistert i mange hundre år, og i starten ble olje av cammelia blomsten og lakserolje brukt. 

Øyenbryn

Det er ikke bare i 2019 at øyenbryn er en stor del av sminkerutinen til mange kvinner. Da øyenbryn ble en viktig del av ansiktet, ble det i starten som oftest brukt aske fra planter for å tegne på de viktige ansiktstrekkene. Fargene blå, svart og brun ble mest brukt. Øyenbryn ble sett på som en svært viktig del av ansiktet.

Rouge, eller blush som det ofte kalles i dag ble i starten laget av en blomst som heter Safrantistel. Safrantistel kan også brukes som en erstatning til safran fordi den gir en gul/oransje farge uten å sette smak. 

I nyere tid

I 1876 åpnet Korea opp for handel mellom andre land, og derfor ble kosmetikken i landet påvirket av andre land og da særlig vestlig hudpleie. Etter dette startet utviklingen av koreansk hudpleie til å bli slik vi kjenner den i dag.

Etter inspirasjon fra vestlige land ble koreanske tradisjoner kombinert med masseproduksjon, som i andre land. Derfor ble kosmetikk mer tilgjengelig for alle. 

Bakgabun

Det første produktet som kom for salg var et pudder kalt Bakgabun. Dette var det første ansiktspudderet i landet og var derfor svært populært mellom 1916 og 1930. På grunn av produktets popularitet kom det fort lignende produkter på markedet, og dermed ble Bakgabun mindre populært. 

Rundt 1920 og utover slet korea med å etablere store sminkemerker fordi japansk kosmetikk var svært dominerende på markedet. Etter at Korea ikke lenger var under Japansk styre styrket kosmetikkbransjen i landet seg i 1961. Det ble svært strenge regler for å selge produkter fra andre land. 

Suksess og velstand

I Sør-Korea er plettfri hud et tegn på suksess og velstand, i motsetning til vestlige land der fine og dyre ting ofte er et tegn på at man har mye penger. De er opptatt av å ta vare på huden, og at huden skal være fri for kviser. Huden skal være ren, ingen ujevnheter og den skal gløde. 

Det de fleste assosierer med koreansk hudpleie er hvor omfattende den er. Rutinen består som oftest av 10 produkter som alle er svært viktige. Koreanske kvinner bruker faktisk i snitt syv ganger mer penger på hudpleie enn det kvinner gjør i vestlige deler av verden. Også koreanske menn bruker mer penger på hudpleie. 

Det brukes mer penger på hudpleie enn på klær i Sør-Korea, og det er helt normalt å dra på spa flere ganger i måneden. Skjønnhet kobles direkte opp til hvordan vi føler oss, og det er viktig med frisk hud og en frisk kropp. 

Hudpleie er i mye større grad en del av en livsstil for koreanske kvinner, og de setter gjerne av rundt 20 minutter morgen og kveld for hudpleie. Rutinen kombineres ofte med en kopp te for å roe ned kroppen og forberede seg på en ny dag eller en god natts søvn. 

Forebyggende hudpleie

Koreanske kvinner er i mye større grad flinkere til å bruke hudpleie for å forebygge mot kviseutbrudd og lignende enn det kvinner i andre land er. 

I Sør-Korea er hudpleie en livsstil, ikke bare for voksne, men også for ungdommer og barn. Vi burde kanskje legge mer fokus på hudpleie enn det vi gjør på sminke. 

“Det er aldri for tidlig å starte med forebyggende hudpleie”

Målet med K-Beauty er å starte å pleie huden før problemet oppstår - heller forebygge enn å rydde opp etterpå. 

Hvorfor velge K-Beauty?

Til tross for at K-Beauty ikke har tatt helt av i Norge enda anses det likevel som å være høyteknologisk og innovativt.

Koreanske hudpleie fokuserer også svært mye på at produktene skal inneholde naturlige ingredienser og være skånsom for sensitiv hud. 

Les mer: K-beauty 

De 10 stegene

Selv om koreansk hudpleier er kjent for å ta lang tid med mange steg, er ikke det nødvendig - du kan fint starte med noen få produkter som da ikke trenger å ta deg mer enn et par minutter. Når du har begynt å komme inn i det, kan du etterhvert øke antall produkter dersom du ønsker det. 

 

Steg 1

Det første steget er en oljebasert rens som fjerner smuss og sminke, “Olje fjerner olje” og egner seg derfor også godt til å fjerne vannfast sminke.

Steg 2

Dette steget er en del av “Double cleansing” akkurat som steg 1, ved å rense med en oljebasert og en vannbasert rens sørger du for å fjerne alt som ikke skal være på huden. En vannbasert rens renser også dypere i porene. 

Steg 3

En god skrubb som eksfolierer huden og fjerner døde hudceller er viktig for å styrke fornyelsen av huden din.

Steg 4

En toner er med på å tilføre huden fukt og er derfor svært viktig i de kalde vintermånedene hvor mange kan oppleve å få tørr hud. 

Steg 5

Ved å bruke en essens, og ikke bare toner og serum sørger du for å tilføre fukt dyp ned i huden. 

Steg 6

Serum kan benyttes på mer spesifikke områder i ansiktet som trenger ekstra fukt. 

Steg 7

Dette steget trenger du ikke å ta hver eneste dag men heller 1-2 ganger i uken. Her er K- Beauty kanskje mest kjent for sine sheet masks som tilfører huden fukt over en lengre periode. 

Steg 8

Det er viktig å bruke en øyekrem fordi huden rundt øynene er mye tynnere og trenger derfor en mer skånsom krem enn resten av huden. 

Steg 9

Dette er kanskje det steget vi i Norge allerede er ganske flinke på, nemlig fuktighetskrem. Her er det mye å velge mellom, og du kan også bruke forskjellige kremer til forskjellige tidspunkter på dagen. 

Steg 10

Dette er kanskje det viktigste punktet i den koreanske hudpleierutinen fordi det er med på å forebygge rynker og pigmentflekker - nemlig koreansk solkrem. Selv om det er vinter, eller overskyet, så skinner solen UV-stråler gjennom, og kan være skadelig uten at du blir solbrent. Husk å starte dagen med en god solkrem.

Kontakt oss!

Har du spørsmål om hvordan K-Beauty kan fungere bra for deg? Eller kanskje du lurer på hvilke produkter som passer best for din hudtype? 

Ta kontakt med oss i Gwang i dag, så hjelper vi deg så godt vi kan.