Norsk nettbutikk - Lager i Norge - Tilstedeværelse i Korea - Fraktfritt over 700kr - Alltid gratis vareprøver!

Om den koreanske 10-stegs hudpleierutinen

Koreansk hudpleie (K-Beauty) har tatt verden med storm. Dette er ikke uten grunn. Koreansk hudpleie er kjent for produkter med effektive og naturlige ingredienser. Ikke minst ligger de helt i forkant med tanke på innovasjon. Hovedelementene i koreansk hudpleie er en god renserutine, tilføring av nok fukt og næring samt å beskytte huden mot sol. Det handler med andre ord om å ha omsorg for huden fra morgen til kveld.


Produktene kan selvsagt mikses og matches etter din hudtype og dine ønsker/behov. Det er nyttig å prøve seg litt frem for å finne dem som passer deg best. Start gjerne med ett av våre anbefalte startsett dersom du er usikker, eller spør oss om råd på kundeservice@gwang.no.


10-stegsrutinen kan virke overveldende, men frykt ikke. Det tar ikke mer enn 5-10 minutter når du har kommet inn i rutinen, og du trenger ikke å starte med en full 10-stegs rutine. Begynn med 2-3 trinn i starten. Du vil raskt merke at huden din elsker det.

Steg 1 - Oljebasert rens

Det første steget i en dobbel renserutine er en oljebasert rens. "Double cleansing" er et viktig steg i koreansk hudpleie og skal sørge for at huden er helt renset for smuss og makeup. Ideen bak en oljebasert rens er at "olje renser olje". En oljerens fjerner alt fra vannfast sminke, solkrem og overflødig talg som bygger seg opp i løpet av dagen. Oljebasert rens passer for alle hudtyper. Ikke la deg skremme av tanken på en oljebasert rens hvis du har fet hud. Oljerensen er tvert i mot en god måte å fjerne overflødig olje og etterlater huden myk og ren. Oljebaserte renser kommer i to typer: balm eller olje. Hva du velger er opp til deg og dine preferanser, men vi elsker BanilaCo Clean it Zero balm som fjerner sminke på et blunk, og som er mild og skånsom selv for øynene. Balmen masseres inn i ca 1-2 minutter på tørt ansikt med tørre hender før den skylles av med lunkent vann. Når den kommer i kontakt med vann forvandles oljen til en lett melk som enkelt renses av. Våre oljebaserte renseprodukter finner du her.

Steg 2 - Vannbasert rens

Etter å ha fjerne oljerensen, er neste steg i rutinen et vannbasert renseprodukt som renseskum eller rensegele. Den vannbaserte rensen fjerner det siste av smuss, men renser også dypere ned i porene for å forebygge urenheter.  Bruker du ikke sminke, kan du droppe oljebasert rens og bruke kun vannbasert rens. Våre vannbaserte renseprodukter finner du her.Steg 3 - Eksfoliering/skrubb

Eksfoliering er et steg vi ikke anbefaler deg å utføre hver dag, men ved behov. Å eksfoliere (skrubbe) huden fjerner døde hudceller og å styrker fornyelsen av huden din. Gjennom jevnlig å eksfoliere kan du hindre oppbygningen av urenheter og få en glødende hud. Det finnes to typer eksfoliering kjemisk og fysisk eksfoliering.  En fysisk eksfoliering bruker ingredienser som for eksempel sukker til å skrubbe av døde hudceller og smuss. En av våre favoritter er Klairs Black Sugar Scrub.  En kjemisk eksfoliering bruker ingredienser som Alpha Hydroxy syre eller Beta Hydroxy syre til å løse opp døde hudceller og smuss. En kjemisk eksfoliering er spesielt god for deg med akneutsatt hud, men kan brukes av alle.  Noen av våre favoritter er One step clear pads og Neogens Gauze Peeling padsHer er våre eksfolieringsprodukter.

Steg 4 - Toner

En toner i koreansk hudpleie er noe annet enn hva en tradisjonelle toner fra vesten er. Koreanske toner inneholder sjeldent alkoholer og er ikke laget for å rense huden. En toner skal bidra til å tilføre fukt, gjenopprette hudens naturlige pH-balanse og klargjøre huden slik at den bedre kan oppta andre produkter. Tonere kan også bidra til å jobbe med spesifikke hudproblemer eller ønsker. Våre tonere finner du her.


Steg 5 - Essens

Essens er et ukjent steg for mange, men er i ferd med å innta vesten. I Korea er essens selve hjertet i hudpleierutinen. En essens kan beskrives som en mellomting mellom en toner og et serum, men det er noe helt for seg selv. Essens er fullpakket av fuktgivende ingredienser og virker dypere i huden for å tilføre fukt. Essens bidrar i tillegg til fornyelsen av dine hudceller. Du legger essens på ved å presse det inn i huden. Start fra kinnene og beveg deg oppover. En av våre favoritt-essenser er Corsx 96 Snail mucin power essence  som består av 96 % snegleslim - en av de beste ingrediensene for å tilføre fukt, binde fukten til huden og bremse aldringstegn. Snegleslim sørger for en ungdommelig glød og passer for alle hudtyper. Her er våre essenser.

Steg 6 - Serum

Et serum er mer konsentrert enn essens og brukes for effektivt og målrettet å takle et spesifikt hudproblem som for eksempel urenheter, pigmentering eller rynker. Koreanske serumer er elsket på grunn av deres kraft og ikke minst for at de er budsjettvennlige. Du kan bruke flere serumer etter hverandre, eller skifte mellom serumtyper til morgen og kveld.  Se våre serumprodukter her.


Steg 7 - Maske

Mange forbinder koreansk hudpleie med de kjente sheetmaskene, men det finnes også en rekke andre typer masker som du vil gjøre huden din godt. Hvor ofte du bruker masker er opp til deg, men personlig bruker vi dem 1-2 ganger i uken. Det finnes utrolig mange varianter. Test flere for å finne dine favoritter. Sheetmaske er en av de mest kjente typene og brukes gjerne som steget før, etter eller i stedet for serum. En sheetmask er fullpakket med gode ingredienser som "tvinges" ned i huden og som dermed får en ekstra dyptvirkende effekt. Legg masken på ansiktet og vent 15-20 minutter (eller følg instruksjonene på innpakningen). En sheetmask skal ikke vaskes av. Når du tar av masken kan du massere inn det resterende serumet i ansiktet og på resten av kroppen.  Vi har også et utvalg av overnight-masker som du kan prøve.  Overnight-masker brukes gjerne etter eller i stedet for fuktighetskrem på kvelden og has på over natten for en dyptvirkende effekt. Her er våre ansiktsmasker.

Steg 8 - Øyekrem

Øynene er sjelens speil og hudtilstanden rundt lynene kan ha mye å si for hvordan du fremstår og føler deg. Huden rundt øynene dine er tynnere enn huden andre steder i ansiktet og er ofte mer sart, tørr og utsatt for rynker og fine linjer. Øyekremer er ekstra konsentrerte, snille mot huden og spesielt egnet for øyehuden. En god investering, synes vi! Se våre øyekremer her.

Steg 9 - Fuktighetskrem

Fuktighetskrem er det siste steget i din hudpleierutine om kvelden og skal velges ut ifra hudtype og behov. Det finnes mange fuktighetskremer, så her er det bare å prøve seg frem for å finne den som passer deg best. Mange skifter mellom ulike typer fuktighetskrem til morgen og kveld. Fellesbetegnelsen er at alle variantene hjelper til med å forsegle fuktigheten i huden din.Se våre fuktighetskremer her. 

Steg 10 - Solkrem

For koreanere er solkrem nok det viktigste steget i en morgenrutine. Solkremer beskytter mot hudens verste fiende og forhindrer rynker og pigmentflekker. Har du har andre hudproblemer som akne kan dette bli forverret av å være ute i solen. Det er mange som hopper over dette trinnet på grunn av de klissete og fettete solkremene vi er vant til og som etterlater en hvit hinne. Koreanske solkremer er både lettere og mer behagelige for huden, og har en fin konsistens som verken er klissete eller fet. Så mye som 80 % av hudens aldring og tilstand påvirkes av mengden UV-stråler som huden din er blitt utsatt for gjennom livet. Solkrem anbefales derfor om morgenen hele året rundt uansett vær! Se vårt utvalg av solkrem her.